Country preference? Choose the preferred country to view local content and get a better experience.

Doprava zdarma u objednávek nad 620 Kč Vrácení zboží zdarma

Jaký je rozdíl mezi mixérem a odstředivým odšťavňovačem?

Doma připravené čerstvé nápoje jsou snadným a pohodlným způsobem, jak do svého jídelníčku dostat více ovoce a zeleniny.
JUICE_KENWOOD12960_1994x1000.jpg
Untitled-1.jpg

K čemu se dají tyto dva nástavce použít?

Oba nástavce jsou navrženy tak, aby vám usnadnily zvýšit denní příjem zdravých živin a liší se pouze ve způsobu zpracování ovoce a zeleniny. Experimentovat a kombinovat různé chutě můžete ale s oběma.

Jak již napovídá samotný název, odstředivý odšťavňovač extrahuje všechnu šťávu z ovoce a zeleniny a zanechává za sebou dužinu, slupku a semínka. Naproti tomu mixér rozmixuje všechny části ingrediencí dohromady (včetně dužiny) a vytvoří hustší, krémovější nápoje, jako jsou smoothies.

JUICE_EXTRACTOR_AT641B_1584x1200.jpg

Odstředivý odšťavňovač

Chcete každý den začít sklenkou čerstvě připravené šťávy? Odstředivý odšťavňovač vašeho kuchyňského robota zachytí všechny živiny z ovoce a zeleniny a připraví zcela přírodní, neslazené šťávy, které jsou plné lahodných chutí.

Jeho užívání je navíc velmi jednoduché. Před samotným odšťavňováním je potřeba pouze minimální příprava (není nutné loupání, odstraňování jádřinců nebo semínek) a díky extra širokému plnicímu otvoru nemusíte suroviny krájet na menší kousky – je dostatečně velký, aby se do něj vešlo celé jablko. Veškerá šťáva se shromažďuje v objemné 1litrové nádobě a díky filtru se na hladině nehromadí žádná pěna.

Pokud jde o variace chutí, máte téměř neomezené možnosti. Na odšťavňování se hodí jablka, hrušky, kiwi i citrusové plody, a lze je kombinovat se spoustou dalších surovin. Mrkev je přirozeně sladká a plná vitamínu C, zatímco okurka, celer a meloun mají vysoký obsah vody, takže vás skvěle hydratují. Zkuste přidat nějakou tmavou listovou zeleninu, jako je kapusta nebo špenát, abyste získali perfektní superpotravinový nápoj, který posílí vaši imunitu.

kenwood_AO5_grade_v1-9435_RGB_RT_1584x1200.jpg

Mixér

S univerzálním mixovacím nástavcem Thermoresist™, který připojíte na vysokorychlostní výstup vašeho kuchyňského robota, připravíte výživná smoothies a ovocné nápoje, jako například mangové lassi, které vám dodá spoustu energie.

Nachystejte si ovoce a zeleninu do velké 1,6l nádoby spolu s tekutým základem a případnými zahušťovadly, jako je neslazený jogurt, ovesné vločky nebo ořechové máslo, a mixér vám během okamžiku pomůže vytvořit hladkou směs s krémovou konzistencí. Můžete použít čerstvé nebo mražené ovoce, a dokonce přidat led, abyste vytvořili osvěžující studené smoothie. Skleněný mixér je teplotně velmi odolný, takže se nemusíte bát, že by došlo k jeho zamlžení nebo rozbití. Jedinečné čepele Blend X Multizone se postarají o to, aby všechny vaše ingredience byly dokonale rozmixovány. Součástí je také míchací tyčinka na hustší směsi, se kterou máte jistotu, že žádné přísady nezůstanou nepromíchány.

Smoothies jsou skvělou volbou na snídani nebo jako zdravá svačina na cesty. Navíc při jejich přípravě můžete plně zapojit svou kreativitu. Mix lesního ovoce ocení zejména děti a směs tropického ovoce, jako je například ananas nebo mango, vás zase osvěží během horkých letních dnů. Skvělým zahušťovadlem je banán, zatímco zelené smoothie se špenátem, kapustou, avokádem nebo brokolicí zaručeně vylepší váš den.