Politică de confidențialitate

CINE SUNTEM

Grupul De'Longhi consideră că protecția datelor cu caracter personal ale unor terțe persoane aflate în posesia sa este foarte importantă și se angajează să protejeze confidențialitatea respectivelor terțe părți, inclusiv, dar fără a se limita la clienții săi, atunci când își desfășoară activitatea, și acordă o atenție deosebită securității și confidențialității datelor personale ale clienților săi.

De’Longhi Romania (denumită în continuare "De'Longhi" sau "Compania"), în conformitate cu articolul 13 al GDPR 679/2016, în calitate de Operator de date pentru datele cu caracter personal colectate pe acest site/ app/ colectate în timpul apelului telefonic/ colectate in magazine/ colectate la evenimente, etc.

CARE SUNT DATELE PERSONALE CARE POT FI COLECTATE

Pot fi colectate următoarele categorii de date cu caracter personal referitoare la dvs.:

  • Datele de contact – informații despre numele, codul fiscal, adresa, numărul de telefon fix, numărul de telefon mobil, adresa de e-mail;
  • Interese - informațiile pe care le-ați furnizat cu privire la domeniile care vă interesează, de exemplu produsele pe care le considerați interesante
  • Alte date cu caracter personal - informațiile pe care le-ați furnizat cu privire la locul și data nașterii, educația, situația profesională;
  • Utilizarea site-ului - informații despre modul în care utilizați site-ul web, cum deschideți sau transmiteți comunicările noastre, inclusiv informațiile obținute prin cookie-uri (consultați Politica privind cookie-urile [aici]).

 

CUM COLECTĂM DATELE DVS. PERSONALE

De’Longhi colectează și prelucrează datele dvs. personale în următoarele situații:

  • dacă vă înregistrați pe site-ul nostru/ descărcați aplicația noastră pentru a utiliza funcționalitățile sale;
  • dacă ne contactați pentru a solicita asistență post-vânzare;
  • dacă răspundeți la activitățile noastre de marketing, de exemplu atunci când completați un card de răspuns sau trimiteți datele dvs. online pe unul dintre site-urile noastre, sau completati un formular in magazine sau la evenimentele la care suntem prezenți
  • dacă alte companii din grup, precum și partenerii noștri de afaceri furnizează date despre dvs. într-un mod care este permis.

Dacă furnizați date personale în numele altcuiva, trebuie să vă asigurați mai întâi că persoana a citit această Politică de confidențialitate.

Vă rugăm să ne ajutați să vă menținem actualizate datele personale, informându-ne despre orice schimbări. Orice modificare a adresei trebuie comunicată prompt De'Longhi pentru a evita problemele legate de utilizarea serviciilor noastre.

 

ÎN CE SCOPURI POT FI FOLOSITE DATELE DVS. PERSONALE

Prelucrarea datelor cu caracter personal trebuie să fie justificată de unul dintre temeiurile juridice stabilite de reglementările existente privind protecția datelor, după cum este descris mai jos.

 

a) Stabilirea și executarea obligațiilor contractuale și a obligațiilor rezultate, inclusiv comunicările privind serviciile (de exemplu, pentru a efectua servicii post-vânzare)

De'Longhi vă poate prelucra datele de contact pentru a stabili și a executa o relație contractuală, pentru a furniza serviciile solicitate sau pentru a răspunde rapoartelor sau plângerilor.

De'Longhi poate utiliza, de asemenea, datele dvs. de contact, în special adresa dvs. de e-mail, pentru a vă oferi informații cu privire la acest serviciu.

Temei juridic pentru prelucrare: îndeplinirea unui contract

Furnizarea datelor este obligatorie pentru a ne permite să gestionăm relația contractuală; în absența unor astfel de date, nu vom putea să punem în aplicare contractul de muncă cu dvs.

 

b) Gestionarea operațională și scopurile strict legate de accesul la site, în special în zonele protejate.

De'Longhi colectează datele dvs. de contact și utilizare a site-ului web pentru a vă permite să accesați zona dvs. personală pentru a: (i) descărca din zona personală toate documentele referitoare la serviciile/ produsele pe care le-ați achiziționat; (ii) să activați orice alte solicitări făcute prin intermediul website-ului.

Temei juridic pentru prelucrare: îndeplinirea unui contract

Furnizarea datelor este obligatorie pentru a ne permite să răspundem solicitărilor dvs.; în absența unor astfel de date, nu vom putea să acționăm.

 

c) Sondaje privind satisfacția clienților

De'Longhi poate utiliza datele dvs. de contact pentru a efectua sondaje care vizează măsurarea satisfacției clienților în legătură cu serviciul/ produsul furnizat.

Temei juridic pentru prelucrare: refuzul de a consimți nu afectează în niciun fel relația contractuală.


Consimțământul dvs. poate fi retras  în orice moment, trimițând un email la adresa infoprivacy.romania@delonghigroup.com

Furnizarea de date pentru acest scop este opțională; în absența unor astfel de date, nu vom putea îndeplini acest scop.

 

d) Marketing pentru a vă satisface nevoile sau pentru a vă informa despre promoții, de asemenea, pe baza preferințelor dvs. (am inclus, de asemenea, marketingul personalizat)

De'Longhi vă poate prelucra datele de contact în scopuri de marketing și publicitate, pentru a vă informa despre inițiativele de vânzare promoționale prin intermediul mijloacelor automate de contact (e-mail, SMS și alte instrumente de comunicare în masă etc.) și metode tradiționale de contact (de exemplu prin telefon) precum și pentru studii de piață și studii statistice, dacă ne oferiți consimțământul și în limitele declarației de consimțământ.

 

De'Longhi poate procesa, de asemenea, datele dvs. de contact, interesele și alte date personale, pentru a vă trimite o comunicare publicitară, pe baza unui profil specific al clientului conceput în funcție de preferințele și interesele dvs. personale, dacă ne oferiți consimțământul specific și în limitele acestei declarații de consimțământ.

Temei juridic pentru prelucrare: refuzul de a consimți nu afectează în niciun fel relația contractuală.
Consimțământul dvs. poate fi revocat în orice moment trimițând un email la adresa infoprivacy.romania@delonghigroup.com


Furnizarea de date pentru acest scop opțională; în absența unor astfel de date, nu vom putea îndeplini acest scop.

 

e) respectarea cerințelor juridice obligatorii din partea autorităților legale pentru îndeplinirea obligațiilor legale, reglementărilor sau prevederilor

De Longhi colectează datele dvs., personale pentru a respecta obligațiile legale.

Temei juridic pentru prelucrare: obligațiile legale pe care Compania trebuie să le respecte.

Furnizarea de date în acest scop este obligatorie pentru a ne permite să respectăm obligațiile legale; în absența datelor, nu vom putea atinge scopul preconizat.

 

CUM PĂSTRĂM DATELE DVS. PERSONALE ÎN SIGURANȚĂ

Compania utilizează o gamă largă de măsuri de securitate pentru a îmbunătăți protecția și pentru a menține securitatea, integritatea și accesibilitatea datelor dvs. personale.

Toate datele dvs. personale sunt stocate pe serverele noastre securizate (sau pe copii pe hârtie securizate ) sau pe cele ale furnizorilor sau partenerilor noștri comerciali și pot fi accesate și utilizate pe baza standardelor noastre și a politicilor de securitate (sau standarde echivalente pentru furnizorii sau comercianții noștri parteneri).

 

Măsurile de securitate pe care le-am adoptat includ:

  • restricții severe privind accesul la datele dvs. personale, în funcție de necesitate și numai în scopurile comunicate;
  • monitorizarea permanentă a accesului la sistemele informatice pentru identificarea și stoparea utilizării abuzive a datelor cu caracter personal;
  • urmărirea accesului la datele dvs. personale de către personalul intern și verificarea scopului aferent;
  • utilizarea de mijloace criptate prin tehnologia Secure Socket Layer (SSL) pentru tranzacțiile pe site-ul nostru care necesită introducerea datelor personale.

 

În cazul în care v-am furnizat (sau ați ales) o parolă pentru a vă permite să accesați website-ul, aplicația sau serviciile noastre., sunteți responsabil pentru păstrarea acestei parole secret și pentru respectarea oricărei alte proceduri de securitate despre care ați fost informat/ă. Vă rugăm să nu comunicați nimănui parola dvs.

PENTRU CÂT TIMP STOCĂM INFORMAȚIILE DVS

Vom păstra datele dvs. personale numai pentru timpul necesar pentru atingerea scopurilor pentru care au fost colectate sau pentru orice alt scop legal și în legătură cu acestea. Prin urmare, dacă datele dvs. personale sunt procesate în două scopuri diferite, vom păstra datele până când se va atinge scopul cu durata mai lungă. Cu toate acestea, vom înceta să procesăm datele cu caracter personal colectate pentru scopul a cărei perioadă de retenție a expirat.

 

Limităm accesul la datele dvs. personale numai acelor persoane care trebuie să le folosească în scopuri adecvate.

 

Atunci când datele dvs. personale nu mai sunt necesare sau când nu mai există nici o condiție legală pentru păstrarea acestora, acestea vor fi anonimizate în mod ireversibil (și în acest fel putând fi stocate) sau distruse în siguranță.

Perioadele de retenție în funcție de diferitele scopuri descrise mai sus se indică după cum urmează:

a) Respectarea obligațiilor contractuale: datele prelucrate pentru a se conforma oricăror obligații contractuale pot fi păstrate pe durata contractului și, în orice caz, nu mai mult de următorii 10 ani,  pentru a verifica toate aspectele nerezolvate, inclusiv documentele contabile (de exemplu, facturile) .


b)  Gestionarea operațională și scopurile strict legate de accesarea website-ului: datele prelucrate în aceste scopuri pot fi păstrate pe durata contractului și, în orice caz, nu mai mult de următorii 10 ani.


c) Anchete privind satisfacția clienților: datele prelucrate în aceste scopuri pot fi păstrate timp de 24 de luni de la data la care v-ați oferit consimțământul în acest scop (cu excepția cazului în care refuzați să primiți alte comunicări).

 

d) În scopuri de marketing, inclusiv marketingul personalizat: datele prelucrate în scopuri de marketing pot fi păstrate timp de 24 de luni de la data la care ați dat consimțământul dvs. în acest scop (cu excepția cazului în care refuzați să primiți alte comunicări); pentru scopuri de marketing personalizat, datele vor fi păstrate timp de 12 luni.

 

e) În caz de litigiu: în cazul în care este necesar să ne apărăm, să luăm măsuri sau să formulăm pretenții împotriva dvs. sau a unor terțe părți, putem păstra datele personale pe care le considerăm necesare pentru astfel de scopuri, pentru durata de timp necesară soluționării cererii.

 

CU CINE PUTEM PARTAJA DATELE DVS. PERSONALE

Datele dvs. personale pot fi accesate de către angajații autorizați din departamentul Resurse Umane și de furnizori externi, numiți, dacă este necesar, ca procesatori de date, care ne oferă asistență în furnizarea de servicii.

În scopul desfășurării activităților lor și pentru a urmări scopurile menționate mai sus, datele dvs. personale pot fi accesate și de alte companii din grupul De Longhi.

CONTACTE

În cazul în care aveți întrebări cu privire la prelucrarea datelor dvs. personale, vă rugăm să ne contactați prin: email infoprivacy.romania@delonghigroup.com sau prin telefon la +40 364 137300/137301, solicitând Melinda Ivascu, HRIS Responsible și Responsabil cu protecția datelor.

 

DREPTURILE PRIVIND PROTECȚIA DATELOR DVS. PERSONALE ȘI DREPTUL DVS. DE A DEPUNE PLÂNGERE LA AUTORITĂȚILE DE SUPRAVEGHERE

În anumite condiții aveți dreptul de a solicita:

  • accesul la Datele dvs. personale,
  • o copie a datelor personale pe care le-ați furnizat, într-un format structurat și utilizat în mod obișnuit, care poate fi citit de un dispozitiv automat și să solicitați Companiei să transmită Datele dvs. către alt Operator ('portabilitate');
  • corectarea datelor aflate în posesia noastră,
  • ștergerea oricăror date pentru care precondiția legală de procesare nu mai există,
  • să refuzați procesarea în scopuri de marketing direct,
  • să vă revocați consimțământul, în cazurile în care prelucrarea se bazează pe consimțământ,
  • să limitați modul în care procesăm datele dvs. personale.
  •  să obiectați cu privire la prelucrarea datelor personale

Exercitarea drepturilor de mai sus este supusă anumitor excepții menite să protejeze interesul public (de exemplu prevenirea sau identificarea infracțiunilor) și interesele noastre (de exemplu, păstrarea secretului profesional). Dacă doriți să exercitați oricare dintre drepturile de mai sus, vom verifica dacă aveți dreptul să faceți acest lucru și vă vom răspunde în general în termen de o lună.


Ne străduim să răspundem oricăror plângeri sau rapoarte privind metodele utilizate pentru procesarea datelor dvs. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți transmite plângerile sau rapoartele către autoritatea responsabilă pentru protecția datelor utilizând următoarele date de contact: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, B-dul General Gheorghe Magheru 28-30, sector 1, cod postal 010336, București,România, e-mail anspdcp@dataprotection.ro, telefon: +40.318.059.211 și +40.318.059.212.