YKSITYISYYS-OHJE NETTISIVULLE

TIETOSUOJAILMOITUS 

EU:n yleinen tietosuoja-asetus 679/2016, artikla 13

 

TIETOJEN KÄYTTÖÖNOTTO VERKOSSA

KEITÄ OLEMME

De’Longhi Group pitää sen hallussa olevan kolmansien osapuolten henkilökohtaisten tietojen turvaamista erittäin tärkeänä ja on sitoutunut turvaamaan kolmansien osapuolten, asikkaidensa mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, harjoittaessaan liiketoimintaa ja kiinnittää erityistä huomiota asiakkaidensa henkilökohtaisten tietojen turvaukseenja luottamuksellisuuteen.

Tämä tietosuojailmoitus liittyy henkilötietojen keräämiseen verkossa (mukaan lukien De’Longi-ryhmän muut sivustot) sekä offline-tilassa, kuten alla on määritellään.

De’Longhi Group (alempana “De’Longhi” tai “yritys”), EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 679/2016 artiklan 13 mukaan tämän sivuston / sovelluksen / puhelujen / myyntitoimien seuraukena keräämien henkilötietojen tietojenkerääjänä antaa sinulle seuraavat tiedot.

 

MITÄ HENKILÖTIETOJA VOIDAAN KERÄTÄ

Sinulta voidaan kerätä tietoa seuraavista kategorioista:

-          Yhteystiedot – tietoa nimestäsi, sosiaaliturvatunnuksesta (ruotsiksi: personnummer), osoite, puhelinnumero, matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite;

-       Kiinnostukset – tieto, jonka olet antanut liittyen kiinnostuksen alueisiisi, esimerkiksi tuotteet, joita pidät kiinnostavina;

-      Muu henkilökohtainen tieto – tieto, jonka olet antanut liittyen syntymäpaikkaan sekä aikaan sekä ammatilliseen tilanteeseen;

-  Kirjautuminen sosiaalisen verkoston kautta – tietoa, joka liittyy sosiaalisen verkoston käyttäjätunnukseesi samoin kuin siihen sosiaaliseen verkostoosi jota käytetään verkkosivulle kirjautuessasi ja jota voidaan julkaista tässä sosiaalisessa verkostossa asettamiesi yksityisyyttä koskevien asetusten mukaisesti

-      Nettisivun käyttö – tieto siitä, miten käytät nettisivua, miten avaat tai laitat eteenpäin viestejämme, sisältäen tietoja, jotka on hankittu  evästeiden kautta (katso eväste-ohjeemme [täältä]  

MITEN KERÄÄMME HENKILÖKOHTAISTA TIETOASI

De’Longhi kerää ja prosessoi henkilökohtaista tietoa seuraavissa tilanteissa:

-            jos rekisteröidyt nettisivullamme / lataat sovelluksemme toimintoineen käyttöösi, myös kun kirjaudut sisään käyttäen sosiaalisen verkoston tunnustasi;

-            jos otat meihin yhteyttä pyytääksesi myynnin jälkeistä apua;

-            jos vastaat meidän markkinoinnin toimintoihimme, esimerkiksi kun täytät vastauskorttimme tai lähetät tietoja verkossa nettisivuistamme;

-           jos täytät paperilomakkeita, jotka voidaan kerätä eri tavoin (esittelyiden, ruoanlaittotunnin, promootion tai tapahtumien aikana);

-            jos muut yritysryhmän yrityksistä, kuten myös liiketoimintakumppanimme tarjoavat tietoja sinusta tavalla, joka on sallittu.

Jos tarjoat henkilökohtaista tietoa jonkun toisen puolesta, sinun täytyy ensin varmistaa, että olet lukenut tämän yksityisyydensuojan ohjeen.

Autathan meitä ystävällisesti pitämällä henkilökohtaiset tietosi ajantasalla tiedottamalla meitä muutoksista. Osoitteenmuutokset tulisi ilmoittaa täsmällisesti De'Longhille, jotta palveluiden käytössä ei tulisi ongelmia.

MIHIN TARKOITUKSIIN HENKILÖKOHTAISTA TIETOASI VOIDAAN KÄYTTÄÄ

Henkilökohtaisen tiedon prosessointi pitää perustella laillisesti olemassa olevien tietosuojasääntöjen mukaisesti, kuten alla kuvattuna.

a)    Sopimuksellisten ja aiheutuvien velvoitteiden perustaminen ja toimeenpaneminen, mukaanlukien  viestintä liittyen palveluihin (kuten esimerkiksi myynnin jälkeisten palveluiden suorittaminen)

De’Longhi voi prosessoida sopimustietoasi perustaakseen ja toimeenpannakseen sopimuksellisen suhteen, tarjotakseen pyydettyjä palveluita tai vastatakseen selvityksiin tai valituksiin.

De'Longhi voi myös käyttää sopimuksen yksityiskohtiasi, erityisesti sähköposti-osoitettasi, tarjotakseen sinulle tietoa liittyen palveluun.

Lailliset perusteet prosessoinnille: sopimuksen suorittaminen.

Tiedon toimittaminen on pakollista, jotta voimme hallinnoida sopimuksellisia suhteita; tiedon puuttuessa, emme voi saattaa sopimusta voimaan.

b)    Operationaalinen hallinnointi ja pääsy nettisivulle, erityisesti suojatuille alueille.

De’Longhi kerää sopimustietojasi ja nettisivun käyttöä, jotta pääset käsiksi henkilökohtaiselle alueellesi, jotta voit:  (i) ladata henkilökohtaiselta alueeltasi dokumentteja liittyen palveluihin, jotka olet ostanut (ii) aktivoida pyyntöjä, jotka on tehty nettisivulta, myös kun kirjaudut sisään sosiaalisen verkoston tunnusta käyttäen helpottaaksesi rekisteröitymistä ja tiedoissasi käytetään samoja tietoja, kun jotka olet jo antanut sosiaaliseen verkostoon.

De‘Longhi saattaa käyttää yhteystietojasi, jotta voit suorittaa rekisteröitymisen verkkosivuilla ja antaa sinulle luvan päästä “henkilökohtaiselle alueellesi”, jossa voit : (i) ladata henkilökohtaisia dokumentteja ostamistasi palveluista; (ii) prosessoida muita pyyntöjä jotka on tehty verkkosivujen kautta.

Verkkosivulle rekisteröityminen saattaa tapahtua siellä, missä olet vapaaehtoisesti päättänyt käyttää sitä, myös sosiaalisen verkoston kirjautumista käyttäen. Tässä tapauksessa sinun ei tarvitse antaa tietoja, jotka ovat välttämättömiä rekisteröinnille (kuten yksityiskohdat yhteystiedoista), sillä ne kerätään sen sosiaalisen verkoston tiedooista, jonka kautta rekisteröidyit. Pyydämme sinua siis lukemaan sosiaalisen verkostosi tietosuojalausunnon, jotta saat lisätietoa näistä asetuksista.

Oikeudelliset perusteet käsittelylle: sopimus voidaksesi rekisteröityä sivulle, edellyttäen että et ole velvollinen käyttämään sosiaalisen verkoston kirjautumista suorittaaksesi rekisteröitymisen.

Viitaten reksisteröitymiseen, yritys painottaa myös että se on toimeenpannut yhden kirjautumisen systeemin, jonka nojalla rekisteröityminen verkkosivulle on on voimassa kaikilla yrityksen hallitsemilla sivuilla, kuten De’Longhi-brändeillä “Braun” ja “Kenwood”, tai www.delonghi.com, www.braunhousehold.com, www.kenwoodworld.com.

Näin ollen ei ole välttämätöntä antaa yhteystietoja uudelleen, jos rekisteröidyt jollekin edellä mainituista sivuista. Kuitenkin, turvataksemme käyttäjän tekemät valinnat, kaikkia suostumuksia markkinointiin tai ja markkinointiprofiloituihin asioihin brändin sisällä (esimerkiksi sivulla www.kenwoodworld.com/it) käytetään vain kyseiseen brändiin liittyvän materiaalin markkinointiin.

c)    Asiakastyytyväisyys-kyselyt

De’Longhi voi käyttää asiakastietoa tehdäkseen kyselyitä mitatakseen asiakastyytyväisyyttä suhteessa tarjottuun palveluun.

Lailliset perusteet suostumuksen prosessoinnille: Yritys on oikeutettu tarkistamaan ja parantamaan palveluidensa laatua

d)    Markkinointi tarpeidesi kohtaamiseksi tai tiedottaminen tarjouksista, mieltymystesi mukaisesti De’Longhi voi prosessoida sopimustietojasi markkinoinnin ja mainonnan tarkoituksiin, tiedottaaksesi sinua tarjouksista automatisoitujen viestintävälineiden kautta (sähköposti, tekstiviesti ja muut massaviestinnän välineet jne.) ja perinteiset yhteydenpito-menetelmät (kuten puhelin), esimerkiksi markkinointitutkimukset ja tilastolliset analyysit, jos annat meille suostumuksen suostumusilmoituksen rajoissa.

De'Longhi voi myös prosessoida yhteystietojasi, kiinnostuksia ja muuta henkilökohtaista tietoa, jotta sinulle voidaan lähettää mainontaviestintää, erityisen asiakasprofiilin perusteella, joka on suunniteltu henkilökohtaisten mieltymystesi ja kiinnostusten mukaisesti, jos annat erityisen suostumuksen suostumussopimuksen rajoissa.

Lailliset perusteet prosessoinnille: suostumus, epäonnistuminen suostumuksen antamisessa ei mitenkään vaikuta sopimukselliseen suhteeseen.

Suostumuksesi voidaan kumota milloin vain sen jälkeen kun olet rekisteröitynyt nettisivullamme (My Account > My Marketing Preferences).

e) Viestintä muihin De’Longhi Group:in yrityksiin myös markkinointitarkoituksissa

De’Longhi saattaa antaa henkilötietojasi muille De’Loghi Group:in yrityksille toimiin, jotka ovat vahvasti yhteydessä toimiin joihin viitattiin ylhäällä kohdissa a) b) ja c).

Lailliset perusteet prosessoinnille: edellä mainittujen kohtien oletukset

De’Longhi saattaa antaa henkilötietojasi muille De’Longhi Group:in yrityksilli markkinointi- ja mainostarkoituksiin, informoidaksesi sinua alennuksista automaattisten yhteystietojen kautta (sähköposti, SMS sekä muut joukkoviestimet, jne.) sekä perinteisin yhteydenottotavoin (esimerkiksi puhelimitse), kuten markkinointitutkimuksiin ja tilastotutkimuksiin suostumuksesi sekä hyväksymisilmoituksesi rajoissa.

Lailliset perusteet prosessoinnille: suostumuksen puuttuminen ei vaikuta mitenkään sopimussuhteeseen

Suostumuksesi voidaan kumota milloin vain verkkosivullamme (My Account > My Marketing Preferences).

f) Suostumus laillisesti sitoviin pyyntöihin laki-viranomaisilta jotta velvollisuudet lakia, sääntelyä tai toimituksia kohtaan purkautuvat

De Longhi kerää henkilökohtaista tietoasi laillisiin velvollisuuksiin nähden sopivasti.

Laillinen pohja käsittelylle: lailliset velvollisuudet, joita yrityksen täytyy noudattaa.

MITEN PIDÄMME HENKILÖKOHTAISTA TIETOASI TURVASSA:

Yritys käyttää laajaa valikoimaa turvallisuustoimenpiteitä parantaakseen suojelua ja säilyttääkseen turvallisuuden, yhtenäisyyden ja pääsyn henkilökohtaisiin tietoihisi.

Kaikki henkilökohtaiset tietosi varastoidaan turvallisille servereille (tai turvallisille paperikopioille) tai niille meidän toimittajille tai kaupallisille kumppaneille, ja ne arvioidaan ja käytetään standardiemme ja tai turvallisuusohjeidemme perusteella (tai vastaavin standardein toimittajillemme tai kaupallisille kumppaneille).

Turvallisuustoimet, jotka olemme omaksuneet, sisältävät:

-            vakavat rajoitukset henkilökohtaiseen tietoon pääsyyn, tarpeellisuuden perusteella ja vain viestittyihin tarkoituksiin;

-            kehän turvallisuusjärjestelmät, jotta ei-virallinen sisäinen pääsy voidaan estää;

-            pysyvä monitorointi ja pääsy IT-järjestelmiin, jotta henkilökohtaisen datan väärinkäyttö voidaan tunistaa ja pysäyttää;

-            henkilökohtaiseen tietoon pääsyn seuraaminen sisäisellä henki

-            henkilökohtaiseen tietoon pääsyn jäljittäminen sisäisen henkilökunnan toimesta ja varmistus tarkoitusperistä;

-            käyttämällä salattuja keinoja Secure Socket Layer (SSL) -teknologian avulla verkkosivuilla tapahtuviin maksuihin, jotka vaativat henkilökohtaisen tiedon lisäämistä.

Jos olemme antaneet sinulle (tai olet valinnut) salasanan, joka sallii pääsyn verkkosivullemme, sovelluksiimme tai palveluihin, olet vastuussa salasanan salassapidosta ja suostumaan turvallisuusmenettelyihin, joista tiedotamme. Ethän jaa salasanaa kenellekään.

KUINKA KAUAN SÄILYTÄMME TIETOJASI

säilytämme henkilökohtaisia tietojasi vain tarpeellisen ajan, jotta tavoitteet voidaan saavuttaa, jonka vuoksi ne oli kerätty tai muuhun liittyvään tai lailliseen tarkoitukseen. Siten, jos henkilökohtaiset tietosi käsitellään kahteen eri tarkoitukseen, pidämme tiedon kunnes pidempi tarkoitus on saavutettu. Kuitenkin, lopetamme kerätyn, henkilökohtaisen tiedon käsittelyn sellaiseen tarkoitukseen, jonka säilytysaika on vanhentunut.

Rajoitamme pääsyä henkilökohtaiseen tietoosi, vain ne ihmiset pääsevät niihin käsiksi, jotka tarvitsevat tietoja asianmukaisiin tarkoituksiin.

Kun henkilökohtaisia tietoja ei enää tarvita, tai kun ei ole enää laillisia syitä pitää niitä, ne anonymisoidaan peruuttamattomasti (ja sillä tavoin voidaan säilyttää) tai tuhotaan turvallisesti.

Säilytysajat, jotka liittyvät eri tarkoituksiin, kuvataan alla:

a) Suostuminen sopimuksellisiin velvollisuuksiin: tieto, joka käsitellään sopimuksellisten velvollisuuksien mukaisesti, voidaan pitää vain enimmillään seuraavan 10 vuoden ajan, jotta voidaan varmentaa asioita, kuten kirjanpito-dokumentteja (esim. Laskut).

b) Operationaalinen johto Operational management and strictly-related purposes for access to the website: tieto, joka käsitellään näihin tarkoituksiin, pidetään sopimusajan ja sitä ei voida koskaan pitää kauempaa kuin 10 vuotta.

c) Asiakastyytyväisyys-kyselyt:  tieto, joka prosessoidaan näihin tarkoituksiin, voidaan pitää 5 vuotta siitä päivästä, kun henkilökohtaiset tiedot on kerätty.   

d) Markkinointitarkoituksiin, mukaanlukien profiloitu markkinointi:  tieto, jota käsitellään markkinointitarkoituksissa, voidaan pitää noin 5 vuoden ajan, siitä päivästä lähtien, jolloin tarjosit suostumuksen tähän tarkoitukseen (paitsi kun kieltäydyit vastaanottamasta enempää viestintää); profiloituihin markkinointitarkoituksiin, tietoa pidetään 12 kk.

e) Riitatilanteissa:  jos tarpeellista meille, jotta voimme puolustaa itseämme tai toimia tai asettaa vaateita sinua tai kolmansia osapuolia kohtaan, saatamme pitää henkilökohtaista tietoa, joita pidämme tarpeellisina sellaisiin tarkoituksiin, sille pituudelle, jota tarvitaan, jotta vaateen kanssa voidaan edetä.

KENEN KANSSA JAAMME HENKILÖKOHTAISIA TIETOJASI

Henkilökohtaisiin tietoihisi  on pääsy asianmukaisilla viranomaisilla sekä ulkopuolisilla toimittajille, jotka on nimetty, jos tarpeen, tietojenkäsittelijöiksi, jotka tukevat meitä palveluiden tarjoamisessa.

Henkilökohtaisiin tietoihisi voi olla pääsy myös muilla De Longhi Groupin yhtiöillä, jos niitä seurataan yllä mainituista syistä.

YHTEYSTIEDOT

De'Longhin yhteystiedot, tietojenvalvojan ominaisuudessa, löytyy ____De’Longhi Scandinavia AB, Kammakargatan 7, 111 40 Stockholm, Sweden_______________.

Jos sinulla on joitain kysymyksiä liittyen henkilökohtaisten tietojesi käsittelyyn, ota ystävällisesti yhteyttä:

 email infoprivacy.sverige@delonghigroup.com , kysy Privacy Manageria.

HENKILÖKOHTAISTEN TIETOJESI SUOJELUN OIKEUDET JA OIKEUTESI VALITTAA VALVOVILLE VIRANOMAISILLE

Tietyin ehdoin, olet oikeutettu pyytämään:

-            pääsyn henkilökohtaisiin tietoihisi,

-            kopion henkilökohtaisista tiedoista, jotka olet antanut meille ('kannettavuus'), ja pyynnön pyytää yritystä lähettämään tietoja muulle valvovalle taholle,

-            tietojen säätämäninen hallinnassamme,

-            niiden tietojen deletoiminen, jotka eivät laillisesti enää ole olemassa,

-            kieltääkseen käsittelyn suoramarkkinoinnin tarkoituksiin,

-            suostumuksesi kumoamiseen, jos käsittely perustuu suostumukseen,

-            rajoittaakseen tapaa, jolla prosessoimme henkilökohtaista tietoasi.

Ylläolevien oikeuksien harjoittaminen on tiettyjen poikkeuksien kohteena. Ne on tarkoitus suojella julkiselta kiinnostukselta (kuten identifikaatio-rikosten ehkäisyssä) ja meidän kiinnostuksemme (kuten ammatillisten salaisuuksien säilyttäminen)- Jos haluat harjoittaa joitain ylläolevista oikeuksista, tarkistamme, että olet niin oikeutettu tekemään ja yleensä vastaamme kuukauden kuluessa.

Pyrimme vastaamaan valituksiin tai selvityksiin liittyen metodeihimme tietojesi käsittelyyn. Kuitenkin, jos haluat, voit laittaa valituksen tai selvityksen eteenpäin vastuullisille viranomaisille tietojensuojelutarkoituksiin käyttämällä seuraavia yhteystietoja: Tietosuojavaltuutetun toimisto: Ratapihantie 9, 6krs, 00520 Helsinki,

tietosuoja@om.fi.

[päivitetty 12. maaliskuuta 2019]